Myslördag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-31 » 16:12:10
Nu har gästerna åkt hem och likaså min bror och Sandy tillbaka till Gotland. Alltid lika jobbigt att säga hejdå då det brukar dröja minst 6-7 månader innan nästa gång vi ses. Nu hoppas jag dock inte det dröjer lika länge eftersom Sandy fyller år i maj, så hoppas vi kommer iväg då! 

För övrigt så var det super mysigt med tacos och alla syskon och deras respektive vid bordet. Pratade massa gamla minnen och skrattade. Önskar man kunde göra detta lite oftare ♥
 
 
 
er i

Let's kick Lördag!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-31 » 10:14:00
Startar lördagen med lite peppande quotes!! 
 
Godmorgon hur som helst!
Hoppas ni sovit gott? Jag somnade faktiskt rätt tidigt igår för att vara jag på helgen haha, klockan passerade lite över 12 tiden innan jag däckade. Jag skulle ju duscha men blev jätte trött helt plötsligt så la mig i sängen istället framför film haha. Vaknade runt 9 idag och la mig precis i sängen igen med datorn efter en jätte god frukost med mysigt sällskap av mamma och Rolle. 
 
Nu tänkte jag kolla ifatt familjen annorlunda och lite youtubevideos innan jag ska skriva lite tidsinställda till veckan som kommer. Sen går jag ut och går en lite promenad med hunden i detta snökaos (alltså hur mycket jag än vill ha sommar så kan jag inte låta bli att älska detta vinterland!!). Senare runt 1 tiden kommer alla mina syskon och deras flick/pojkvänner och käkar tacos här. Robin och Sandy åker tillbaka till Gotland idag så passar på innan. Och det är första gången på nästan ett år som hela syskonskaran är tillsammans, blir så svårt att träffas alla nu när alla bor lite på olika håll. Men det ska bli super mysigt i alla fall! Sen har jag ingenting planerat, får se vad lördagen har att erbjuda. Lördagsmys framför tvn blir det i alla fall!

Godnatt fredag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-30 » 23:09:48

var precis ute på en lite kvällspromenad med hunden tillsammans med min lillebror.
jag tänkte nu hoppa in i duschen en snabbis innan jag pumsar ner i säng och kollar film med te och macka. 

Den här fredagen har varit en väldigt bra dag. Hälsade på dagiset jag ska praktisera på dem 2 kommande veckorna och det känns super bra. Jätte goa ungar och tror jag kommer trivas bra där!
Sen har jag filmat lite med lillebror, ätit god mat och kollat fångarna på fortet med min lillasyster och flummat runt lite. Nu hoppas jag att jag kommer sova gott och vakna på ett bra humör imorgon, för jag vill gå en morgonpromenad hihi. Vi hörs imorgon!

Svar på kommentar

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-30 » 23:04:31

Svar: Alltså jag blir inte glad, jag blir överlycklig. Jag älskar att få nya kontakter och lära känna nya människor!! Men som jag mår nu kanske jag har svårare att träffas i verkligheten om du förstår. Men jag kommer ju bli bättre, och när jag mår bra igen så finns det verkligen ingenting roligare än att träffa nya människor! Skriv gärna till mig så lovar jag att svara! :D ♥

Pyjamasparty

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-30 » 12:57:00
hittade några jätte mysiga bilder från 2007, alltså var jag runt 10 år. Tillsammans med mig på bilderna är min lillebror ochbästa vän (även granne), här var dem 7 år haha. Min storasyster älskade att fixa oss och fota, och här var det tydligen i pyjamas!
 
 

Friday morning

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-30 » 08:54:29

Godmorgon underbara ni! Sovit gott? Hope so för det har verkligen jag!

Vaknade för några minuter sen, men tänkte slänga in ett snabbt morgoninlägg innan jag skuttat ut i köket för att äta frukost. Efter frukosten ska jag göra mig iordning, ska som jag skrev igår till förskolan och hälsa på där jag ska praktisera, lite nervöst men har varit där förut så många gånger och känner både vuxna och barn där så lär inte vara några problem! 

Övrigt är det fredag idag, hur skönt? Helgen kommer tillbringas hemma och vila det sista innan en ny skolvecka börjar, nästa vecka måste jag verkligen försöka komma iväg. Men hoppas ni får en kanon fredag hörni så hörs vi mer under dagen!! 

Och förässten, tack så jätte jätte mycket för all den fina responsen angående inlägget om kommentaren och depressionen. Blir så glad över era fina ord, puss!!

Baszek

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-29 » 21:27:08
hittade lite gamla bilder från ett par år sen. Här rider jag en ponny jag red några gånger i veckan, han var en jätte fin ponny och verkligen en ponny jag fastnade för. Men sen hände det lite saker vilket gjorde att jag tyvärr fick sluta rida Baszek, som han heter. Jag har såklart fått tillåtelse till att lägga ut bilderna. 
 

Snabb update!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-29 » 15:56:59


Nu slår jag mig ner i sängen nyduschad, nystädat i hela huset och lite mellanmål i knät.
Ska kolla lite serie samtidigt som jag ska redigera lite bilder och fixa lite tidsinställda, nu när jag ändå har lite tid över och blogglust. 

2015-01-29

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-29 » 11:53:33
Godmorgon världen! 
 
vaknade för 3 timmar sen ungefär, utav ett telefonsamtal av mamma. Låg och pratade lite innan jag sen pallrade mig upp och skrapade ihop en frukost. Jag har inte haft någon som helst aptit dem senaste 3 dagarna och knappt fått i mig smörgåsar eller yoghurt, nu börjar den komma tillbaka och är jätte skönt, jag blir själv så rädd när jag inte får i mig någonting för jag vet att jag inte får gå ner mer i vikt. 
 
Har sen dess legat och glott serie och lite youtube, men känner nu att jag måste försöka ta mig i kragen och göra lite nytta haha. Är ensam hemma så tänkte först städa lite, sen fixa lite lunch innan jag fräschar till mig och knäpper lite bilder. Har gått i pyjamas och legat i sängen flera dygn så nu måste jag piggna till. Tanken ikväll var att följa med elsa till stallet och rida Ludde åt henne, då hon har ont i ryggen. Men då mamma jobbar till 22 är jag barnvakt och alltså inte kan följa med. Istället försöker jag komma ut på en prommis och sen tidig kväll ikväll om jag ska orka upp imorgon för att hälsa på förskolan jag ska praktisera på. Förskolan ligger på våran gata så det är skönt att den är så nära.
 
Hoppas ni får en bra torsdag och att ni mår bra. Pussar
oldie
 

En kommentar - skäms inte

Kommentarer - 5 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-28 » 23:54:00
Jag fick en kommentar på bloggen idag, som jag dock inte valde att acceptera. Jag blev inte ledsen, jag blev bara allmänt chockad och besviken på hur vissa folk tänker och gör.

I kommentaren så undrade anonym om varför jag gick ut med min depression. Det var väldigt onödigt och jag kunde lika gärna gå och hålla det inom mig eller i alla fall inte gå ut med det på internet. Jag sökte endast efter uppmärksamhet och tyckte endast synd om mig själv och letade efter omtanke. 

Jag vet att det kan ha missuppfattats, jag kan säga att jag var livrädd för att gå ut med det på internet just för att jag visste att det kunde uppfattas som att jag sökte efter uppmärksamhet osv. Och okej, jag sökte uppmärksamhet, såklart annars hade jag inte publicerat inlägget och delat det på min facebook. Men endast för att jag ville att folk skulle veta. Att folk istället för att gå runt och snacka skit kunde veta att jag inte mår bra och att det är därför jag tex inte går till skolan eller är ute med vänner. Jag skämdes så otroligt mycket utav min depression och gör det fortfarande. Men jag ser den idag på ett annat sätt, den gör mig på något sätt till en starkare människa även om jag just nu känner mig svagare än någonsin. Jag var bara trött på att känna att jag behövde gömma mig, på att behöva komma på ursäkter för att slippa åka iväg till vänner eller behöva låtsas som att allting var bra. Och jag tyckte då det var skönt att få skriva det, att äntligen få berätta att jag faktiskt inte mår psykiskt och fysiskt bra, att folk kanske fick en inblick och kunna förstå. 
Jag blev bara så besviken när jag fick kommentaren. Jag tycker inte man ska behöva gå och gömma sig, eller dölja depression för man skäms redan nog som det är. 
 
Depression är såååå himla vanligt i samhället just nu. Nästan alla har lidit utav en depression någon gång i sina liv, mer eller mindre. Depression går runt som en förkylning och precis som en förkylning måste man få hjälpmedel för att bli frisk. Väldigt dålig jämförelse men ni förstår. Depression är ingenting man ska undvika att berätta eller visa, depression är allvarligt och ofta sker självmord pga depression och då hjälper ingenting genom att inte berätta. Man ska inte skämmas för att få hjälp och man ska inte behöva undvika hjälp pga att andra ser det som uppmärksamhets sökande osv, för det är så långt ifrån det som det bara kan komma. Man vill bara bort från all smärta och det klarar man inte själv helt enkelt, och då behöver man all hjälp man kan få. Jag har gått till psykolog 2 gånger tidigare i mitt liv, en gång redan som 11 åring och en gång som 13 åring.. jag kan säga att då första gången var en tid jag egentligen inte förstod vad som hände, var så liten men jag gick för att jag visste att jag behövde. När jag som 13 åring gick till psykolog var hemskt. Jag skämdes otroligt mycket för det, och jag kände att folk på skolan som visste och dem i klassen såg mig som en psykopat. Precis börjat högstadiet, nya vänner och ny skola. All press låg redan på en och så kom depression och ångest som ett brev på posten också. Den tiden var verkligen hemsk, men jag valde att ignorera det för jag visste hur värt allting skulle vara i slutändan. Och efter 6 månader var jag lika lycklig som innan om inte lyckligare. 
 
Känner att inlägget spårar lite, men med det här vill jag bara säga att snälla,snälla och snälla. Försök inte bry dig om dem som kollar snett eller dem som pratar lite skit om dig när dem tror du inte ser, även om jag vet att det är svårt. Men oavsett om du lider av depression, panikångest, klaustrofobi, cancer eller whatever.. behöver man hjälp så ska man ta hjälp, du behöver inte skämmas. Va stolt över det du tar dig igenom istället och försök att se det lilla positiva i det negativa, du är stark och klarar av allt du vill klara av. Tro på dig själv

Här bjuder jag på ett par bilder där jag var mitt i den jobbiga perioden som 11 åring. Bilderna ger mig så mycket känslor jag bara vill glömma. Den taniga kroppen och känslorna bakom bilderna går inte att förklara. Jag ville aldrig mer dit,  och ändå är jag här idag, värre än någonsin.....men tro mig, stark som fan. 
 
 
 
 
 

I en svacka

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-27 » 10:49:11
Sovit gott? Jag sov som en stock när jag väl somnade sent inatt. 
Denna magkatarr och ångest tar död på mig, helt sjukt hur jobbigt det är.
 
Jaja, åt ingen kvällsmat igår. Fick bara i mig ett par mackor och lite yoghurt så var skapligt hungrig när jag vaknade. Fått i mig lite frukost nu i alla fall och fick besök av brorsans hund så ska vara hundvakt idag haha.
Annars så ser dagen rätt tom ut, ska vila min magkatarr och försöka få bort dem jobbiga tankarna lite. Ut och gå en runda och rensa tankarna. Mamma jobbar 13-22 ikväll så ska väl vara barnvakt också gissar jag på.
 
Imorgon ska jag försöka ta mig till skolan, och på eftermiddagen ska jag till studion och fortsätta på min låt. Hoppas jag mår bättre då bara, jobbigt om jag ska gå runt som en mumie, för exakt så känner jag mig just nu.
 
Det här inlägget blev väldigt ovärt, men jag har updaterat så himla dåligt på sistonde och det är endast för att jag mår så pass dåligt just nu och behöver space. Nere i ännu en svacka där allt blir svårt, men jag ska försöka updatera någorlunda ändå.Hoppas ni får en bra tisdag vänner♥
 

Hemsk morgon

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-26 » 14:22:34
puh... värsta morgonen någonsin. 
skulle till BUP imorse, skulle vara där klockan 9. Jag fick en ångest-attack och allt blev kaos. Slutade med att min storebror fick iväg mig tack och lov. Vi var där halv 10 ungefär och träffade psykologen. Hon var jätte bra verkligen och var så skönt att få prata. Efter det handlade vi och tog en fika på stan, jag var helt slut efter min attack som höll i efter 3 timmar. Vi kom hem runt 1 i alla fall och har ätit lite nudlar.
Nu sitter jag i sängen och kollar lite film, känns som att jag skulle kunna sova flera år, hela jag är slut.
 
Tänkte gå och äta någonting litet igen nu, senare ska jag följa med Elsa till stallet. Blir att pyssla om hästarna lite. Ikväll lär jag somna som en stock, längtar!! Imorgon blir det skola för min del, längtar till det också!
 
Hoppas ni haft en bra måndags morgon och en bra dag hittills. Förlåt för den dåliga och tråkiga updateringen som är nu, men jag har en dålig period, hoppas ni förstår. Vi hörs mer ikväll antar jag, pussar
 

en grym söndag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-25 » 17:06:19
En söndag som har varit den bästa på riktigt länge.
Tillbringat 3 timmar i stallet med en väldigt bra vän, ridit för första gången på nästan 1 år och känt mig allmänt lycklig. Att få ta på sig ridkläder och ridutrustningen som alldeles för länge har legat ihopvikta i garderoben, ni förstår inte lyckan alltså. Hoppas och ber för att veckan fortsätter i denna riktining, puss på er fina människor




Sweet dreams

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-24 » 01:09:22

Nu lägger jag mig i sängen och kollar Svensson Svensson haha, ser fram emot morgondagen! Puss och godnatt

SUNSHINE

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-23 » 19:00:54
proppmätt, svintrött, fryssen och med hicka sitter jag nu i sängen och lyssnar på lite musik. 
Dagen har varit okej. Inte gjort så mycket så den har varit rätt seg.

Mäklaren kom imorse, allt gick bra och när han åkt hem så fixade jag lite lunch till mig som jag åt innan mamma åkte till jobbet. Rolle åkte och gymmade sen också och då fixade jag lite i mitt rum. Flyttade in en tv och dvd så jag kan kolla film på tvn och slipper datorn varje kväll. Blev jätte mysigt och känns lite lyxigare hihi. Skulle egentligen till pappa skrev jag i inlägget imorse, men det blev ändrade planer så åkte aldrig dit. Istället var jag ute en stund med hunden i snön vilket var mysigt, vädret var på topp så fick massa energi!
 
Rolle kom precis hem med pizza till honom och räksallad till mig som jag ätit, var hur hungrig som helst och just nu sitter jag nästan för mätt med hicka och helt utslagen haha. Mamma jobbar till 22 ikväll så hon är väl hemma vid 23 så vet inte riktigt vad jag ska göra tills dess. Blir väl ut och gå en kvällsprommis med hunden och sen kolla lite film med smält choklad och nötter, låter som en bra plan i alla fall!
 
Hoppas ni får en jätte bra fredags kväll, puss

härliga fredag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-23 » 11:03:08
åh fredag är här igen, härligt va?
jag kan inte säga att det känns så speciellt eftersom jag inte går till skolan och längtar efter ledighet..men ändå känns fredag alltid som någon speciell dag, helg och ledighet. 
 
vaknade 10, gick direkt upp och åt snabb frukost innan jag satte igång och städade då vi får besök när som helst. Så jag är så gott som i ordning gjord redan nu vilket känns väldigt skönt, inte bara ligga och lata sig hela morgonen haha. Idag blir det ut en sväng, sen till pappa en sväng och ikväll mamma igen. Alla mina syskon är hos pappa i helgen men jag blir hos mamma. Ursäkta det röriga inlägget men nu kom besöket så måste kila, hoppas ni får en kanon fredag så hörs vi mer under dagen!♥
 

charmiga bilder

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-22 » 22:42:51
 
 

En glad torsdag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-22 » 22:04:44
oj, här ekar det tomt, sorry för det men har helt enkelt inte haft tid och gjort annat idag. 

haft en bra torsdag? hope so! Jag själv vaknade med sämsta och jobbigaste humöret runt halv 9, somnade sent inatt pga mage som krånglade och även tankar. Men istället för att deppa ihop helt så försökte jag starta morgonen med en god frukost framför serie för att pigga upp lite, och hade bestämt mig för att den här dagen skulle bli bra, och helt rätt så blev den här dagen faktiskt väldigt bra. Jag har absolut inte gjort någonting speciellt, men ändå har jag känt mig glad och det är någonting jag uppskattar nu för tiden om man säger så. 
 
Städat lite, varit ute i snön med lillasyster och ätit god mat är i stortsätt allt jag gjort idag. Nu har jag suttit alldeles för länge vid datorn känner jag för rumpan har domnat bort och min rygg dödar mig hehe. Så tänkte faktiskt studsa upp ur sängen och gå ut på gården med hunden innan jag tar kvällsmacka och te. Hoppas ni sover gott inatt, imorgon är det fredag och det betyder ledighet right? Puss
 

Never give up

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-22 » 11:44:50

Idag är alla tankar åt helvete, men jag ska göra allt för att den här dagen ska bli bra ändå, för jag orkar ingenting annat. Puss babes

En varm sommarkväll 2013

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-21 » 17:43:00
Dem här bilderna blir jag så glad att kolla på. Kommer ihåg den här kvällen som om den var igår. 
Jag följde med Elsa till stallet och fota henne och Misette i solnedgången. Vädret var underbart, hästen gick jätte fint och jag umgicks med en av världens finaste vänner. Jag var så lycklig
 
 

7 lyckliga stunder

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-21 » 12:48:00
 
 

Snöiga onsdag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-21 » 10:58:00
Efter en god frukost framför serie så ligger jag i sängen proppmätt och redo för dagen...nästan i alla fall.
Jag skulle egentligen till läkaren idag, ta lite stick och kolla gluten osv. Men eftersom vi nästan är 100 % säkra på att jag inte är gluten, så skulle jag skippa läkaren och gå till skolan egentligen, vilket heller inte blev av för jag låg alldeles för länge uppe inatt och hade alldeles för mycket tankar. Så jag stanna hemma idag igen.. och har verkligen ingen aning om vad jag ska göra. Jag ska gå en sväng i alla fall och tror att det blir ner till stallet en sväng. Så himla mysigt väder ute, det snöar lite lätt och är lagomt kallt, och även om jag vill ha sommar nu mer än allt så duger detta vädret helt okej hihi!

"försök att aldrig se dig om, blicka framåt"

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-20 » 22:01:10
nyduschad, nymålade naglar och kvällsmackor framför serie väntar i sängen. Laddar om för sjukhuset och skolan imorgon, sov gott fina läsare ♥


planer för dagen

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-20 » 10:16:54
ligger i sängen nu, precis ätit en god frukost framför en serie, mys! Dock har jag så himla ont i ryggen, igår försökte jag stretcha men slutade med att det gjorde så ont att jag grät haha... gör ingenting annat än sitter still om dagarna så inte så konstigt att jag blir stel.
 
Annars då? Har ni sovit gott? När jag väl somnade sov jag som en stock. Är hemma idag också men det betyder inte att jag inte har saker att göra. Bara för att, så tänkte jag punktera upp lite vad som är tänkt att jag ska göra idag!
♥ Möta upp min fina vän Elsa för att gå en promenad tillsammans med henne.
♥ Städa mitt rum ordentligt, damma och tvätta.....
♥ PLUGGA
♥ Försöka ta mig ner till stallet en liten sväng för att hälsa på ponnysarna. 
♥ Duscha och göra mig fräsch, en "ta hand om mig själv" kväll.
♥ Lägga mig i tid. 
♥ Förbereda mig mentalt för att åka till sjukhuset imorgon och ta prover, usch haha...
 
Inga speciella planer, och för er kanske det inte är en full dag, men för mig kommer det bli fullt upp i hjärnan, men jag ska verkligen försöka klara igenom alla dessa punkter för kommer vara så stolt över mig själv ikväll. 
Hoppas ni får en härlig tisdag så hörs vi mer under dagen, kramisar 


För mycket tankar

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-20 » 01:08:00
Det är sådana här nätter som man bara ska dra täcket över huvudet och sova. Men jag kan inte.
 
Det är mörkt ute, tyst i huset. Mina fina syskon sover, och min fina mamma somnade för ett par timmar sen. Hade en pratstund med min tvillingbror för ett tag sen, om allt, om livet, och jag tänker på hur bra han är. Jag kollar ut och ser snöflingor falla ner under lycktstolpen utanför fönstret. Jag tänker på pappa, som just nu befinner sig på jobb i Norge. Hur han skickar sms till både mig och mamma för att fråga hur jag mår, och hur mycket jag saknar honom. Tänker på storebror som bor på Gotland, som finner sig i samma situation som mig just nu, men som kämpar lika mycket för att stå stadigt på fötterna och försörja sin familj. Tänker på min älskade storasyster och hennes fula katter och pojkvän som låter mig sova där när jag känner mig otrygg och som alltid får mig må sämre än vad jag redan gör (skämt å sido). Tänker på min speedade storebror nummer 2 som allt för ofta försöker få med mig till stallet för att rida hans galna hästar för att få mig på andra tankar, och på mina underbara småsyskon som trots allt kan vara dem underbaraste skitungarna i världen. Jag tänker på min helt fantastiska mamma, som varje dag går upp alldeles för tidigt för att få iväg alla till skolan, som skjutsar mig när jag behöver det och som stöttar mig om dagarna och samtidigt få allt annat att gå ihop. Jag tänker på mina underbara vänner, klasskompisar och släkt som varje dag kommer med fina ord och peppande kommentarer. 
 
Det är svårt. Det är svårt att inte vara egoistisk och det är svårt att inte tänka på sig själv. 
Det är jobbigt att stå där framför spegeln, att inte gråta och tycka synd om sig själv, och istället försöka se något positivt i det allra negativaste. Man glömmer så lätt. Man glömmer dem som faktiskt bryr sig och man puttar undan dem man behöver som allra mest. Man gömmer sig för allt, om hopp för att det en dag kanske går över, vänder och blir bra igen. Det är svårt att ta vara på det man har, för man ser bara det man inte har. 
 
Men sen kommer det sådana här stunder. Jag är lycklig. Trots allt. Tårar rinner ner för kinderna och vänder på kudden för att få en torr sida. Vet inte om det är glädjetårar eller dem tårar som har runnit allt för länge. Men det gör inget nu. För jag tänker inte längre se ner på mig själv, och jag kommer inte längre jämföra mig med andra. Det här är en chans att kunna förändra mitt liv, en helt ny start, och efter att ha missat allt för många chanser så tänker jag inte låta det hända nu. Jag vill kunna se tillbaka på min tonår och ha ett fett jävla leende på läpparna och inte känna någon som helst ånger. Det är det jag vill.
 
Förlåt, förlåt till er alla som jag svikit, men som fortarande finns vid min sida. Förlåt för den jag blivit, men ett stort jävla tack för att ni hjälper mig att hitta tillbaka till den jag vill vara. Till den jag alltid varit. Jag är lycklig, trots allt, och är glad att jag faktiskt inser det♥ så mycket kärlek till er alla
 
 
 

Bekännelser

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-19 » 19:16:06
♥ Är helt beroende av starka tuggumin. Verkligen sjukt och kan inte åka eller gå någonstans utan ett tuggumipaket. 
 
♥ Är helt lost när det kommer till mode och smink haha. Alltså visst, älskar smink och kläder men är inte bra på det och bryr mig inte så mycket om det heller!
 
♥ Hatar våren något så fruktansvärt. På våren blir jag alltid nedstämd och allmänt ledsen. Vet inte varför då det är då all ljus börjar komma osv, men antar att det är min "hat" årstid haha...
 
♥ Endast varit kär en gång, och det var i den kille jag själv lämnade pga rädsla vilket jag än idag ångrar mest av allt. 
 
♥ Fyller 18 år om 194 dagar! 
 
♥ Är besatt utav mammas hemmagjorde lingonsylt haha. Förstår mig inte på folk som äter ketchup till allt, men jag själv äter lingonsylt till vad som helst. Har det tom. till ris och kyckling! jag vet, euw.
 
♥  Stora händer på killar är typ det bästa jag vet. Det är bara för att jag har så små hehe...
 
♥ Tro det eller ej, men jag är väldigt blyg när jag träffar nya människor, och jag hatar det för det resulterar till att jag inte träffar så mycket nytt folk haha.
 
♥ På sommaren är cykla det bästa som finns. Cykelturer sent på kvällen ihop med någon bra, ge mig sommar
 
♥ Är expert på att tro att jag är duktig på diskussioner. Så jag lägger mig alltid i  FAST ATT JAG SUGER. Slutar alltid med att jag inser att jag är lååångt bort och cyklar och skämmer ut mig själv lol. 
 

3 låtar

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-19 » 16:05:00
3 låtar som går på repeat. Dem 2 översta har jag lyssnat på i evigheter, tröttnar verkligen aldrig haha! Den 3e hittade jag faktiskt idag men tycker den är himla bra. 
 
 

En ny vecka

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-19 » 11:01:26

Somnade alldeles för sent inatt, har en brutal smärta i ryggen och det är pga att jag sitter still för mycket och inte tränar ryggen. På det har jag mensvärk och magkatarr, härligt haha. Just nu kan jag knappt ens sitta ner i sängen utan tårarna trycker, mamma har i alla fall smort min rygg så hoppas det släpper efter att jag gått en promenad med mamma. 

Annars då? Haft en bra måndag morgon? Jag åkte inte till skolan idag..satsar på att åka imorgon istället. Istället ska jag städa lite och ta det lugnt med ryggen. Pluggar hemma och försöker komma ifatt lite. Ikväll blir det film med mamma tillsammans med smält choklad och frukt. Tycker jag låter som ett bra avslut på måndag och en bra start på veckan. Love u

svaren på frågestunden!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-18 » 19:18:09
Här kommer svaren på frågestunden! Ursäkta det usla ljuset, men spelade in på två olika tider så blev bara mörkare och mörkare ute. Hoppas ni fick svar på det ni ville och tack så jätte mycket för alla frågor!

Under videon har jag svarat på två frågor skriftligt som jag fick efter att jag redan hade spelat in videon.

postad av: anonym
barfota eller strumpor på sommaren?
Svar: beror helt på vad jag har för skor haha, men brukar oftast vara utan strumpor!

postad av: e
vad får dig på bättre tankar då du mår dåligt?
tycker det är jättestarkt av dig att prata öppet om psykisk ohälsa! det behövs såna som dig!
Svar: för det första, tack så mycket för dem fina orden, blir så himla glad!  
Just det här med andra tankar är jag jätte dålig på, alltså det är det jag typ har problem med och som jag måste jobba mest med. Jag har lätt att deppa ner totalt så fort jag mår dåligt, sätter mig i sängen med låtar jag bli ledsen av och sitter där hela dagen när det egentligen är tvärtom jag ska göra då. Men jag brukar kolla gamla bilder, jätte gamla bilder eller bilder för ett par år sen och då blir jag motiverad till att jag ska tillbaka dit. Och jag brukar försöka att inte vara själv i dem stunderna jag mår som dåligast, för det leder bara till att jag tänker alldeles för mycket och mår sämre. Kolla på film eller försöka ta mig ut på en liten kort promenad hjälper också!

Snabb uppdatering

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-18 » 13:08:10
Precis lagat mat och ska äta lite innan jag sätter mig ner och ska svara på frågestunden! Har sovit jätte bra inatt och är på så himla bra humör idag, inte ofta jag känner mig glad och lycklig så älskar denna känslan hihi!!! 

Vi hörs senare!


Depp-dag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-17 » 22:01:33
alltså är sååå sur just nu, både för att jag är jävligt hungrig haha, men också för att jag skulle sätta mig och spela in svaren på frågestunden, men så lyser kameran rött och har inge batteri. YEY
 
därför, kommer jag så fort jag gjort iordning mig imorgon att spela in svaren, promise!! har fått många fler frågor än förväntat vilket är super roligt hihi.
 
dagen blev inte som tänkt. Jag har suttit med magkatarr hela dagen, så när mamma och mina småsyskon åkte till Leos lekland satte jag mig i sängen framför serie och har gjort det i stort sätt fram tills nu. Helt sjukt vad paj min rygg blir och jag får skylla mig själv. Pga mitt mående och endel annat så åkte jag aldrig till voltigen, så himla tråkigt för jag hade verkligen sett fram emot det. Haft massa tankar idag vilket har resulterat till ett dåligt mående och allmänt deppig, men det blev bättre när mamma messa och fråga vad jag ville ha hem från donken. Hihi så hon kom hem med massa mat och då åt vi det, jag åt en kycklingsallad vilket var helt okej gott. Nästa gång tar jag nog nuggets som vanligt haha! 
 
Jag ska be mamma massera mig nu, sen ska jag ta någonting att äta innan jag studsar i säng. Imorgon ska jag upp tidigt, GÅ UT OCH GÅ EN PROMENAD (som jag sagt att jag ska göra typ 3 dagar nu men inte gjort det någon gång hehe), sen på kvällen ska jag till voltigeträningen. Ska inte träna men istället för att hälsa på dem idag så gör jag det imorgon istället. 
 
Hoppas ni haft en bra lördagskväll och att den fortsätter så, puss på er
 

Lördag - frågestunden avslutas idag

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-17 » 11:14:35
Godmorgon på er!!
 
Alltså jag sov sååå himla skönt inatt, och somnade innan jag hann ställa klockan så råkade visst sova 40 min längre än vad jag tänkt, hehe. Men nu är jag uppe, och har precis fått i mig frukost!
 
Updateringen igår var väl lite halv-kass, men gjorde ingenting speciellt och kände att det var meningslöst att blogga då. Men idag är jag tillbaka och idag slutar även frågestunden, så tycker ni kan klicka --->HÄR<--- för att ställa lite frågor som jag kommer svara på i en video under dagen!!
 
Nu ska jag snart hoppa in i duschen tänkte jag, sen fixa mig lite för senare åker jag som sagt till sala och umgås med mina favorittjejer från voltigen. Ska bli himla roligt!! Men innan dess blir det en promenad ute i solen och städa mitt rum, välbehövligt.
 
Vi hörs något under dagen, och hoppas ni får en jätte bra lördag! Puss på er

alltså världens fulaste bild haha, men jaja FRÅGA NÅGOT DU VILL VETA
 
 
 

Min helg

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-16 » 14:38:18
tänkte bara punktera upp lite hur min helg kommer att se ut. Allt är inte spikat och klart men just nu ser det ut såhär!
 
Idag fredag: var hemma från skolan. Ska plugga, försöka komma ifatt lite. Ska gå en promenad och sen vara barnvakt då mamma jobbar till 22 ikväll. Ska senare ha lite fredagsmys framför en bra film och bara slappa. Ta en varm dusch och njuta av att det är helg. 
 
Lördag: en sovmorgon, dock inte för länge då jag måste få in mina rutiner. Från och med ett par dagar tillbaka har jag bestämt att jag inte får sova längre än till 9, oavsett helg, lov eller vardagar om jag har sovmorgon. Jag har så svårt att somna på kvällen ändå så gör det inte lättare om jag sover till mitt på dagen. Kom lite ur ämnet här känner jag haha. Men jag ska i alla fall ut och gå en promenad. Kanske ska gå ner till stallet och hälsa på ponnysarna. Senare på eftermiddagen så åker jag in till stan och hälsar på mina favoriter på voltigen. Mitt gamla lag ska ha en lagkväll och då ska jag hälsa på. Känner på mig att jag kommer böla när jag träffar dem bara för att jag saknar dem otroligt mycket och inte sett dem på flera flera månader. Annars så ska jag njuta av att det är lördag och på kvällen blir det lördagsmys med mamma som är ledig. 
 
Söndag: ingenting speciellt planerat hittills. Tagga om för en ny skolvecka och nya utmaningar. Plugga lite och kanske vara med någon vän. Vet sen inte om jag ska till voltigen och testa vara med en gång, beroende på hur jag mår. Men skulle vara roligt att bara komma dit och kanske testa något på hästen igen, vill börja lite smått med träningen igen och då prioriterar jag voltigen då det är det jag vill göra allra mest. Men som sagt, vi får se. Sen är det måndag och en helt ny vecka. 
 
Inga speciella planer inför helgen, allmänt "vardaglig" helg haha, men jag försöker komma igång med lite småsaker och efter den här helgen kommer jag säkert vara helt slut, brukar inte göra någonting än att bara vara hemma haha. Men känner på mig att denna helgen kommer bli bra.
 

Fredag och helg

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-16 » 10:58:44
Stanna hemma från skolan idag. Jag och mamma städade imorse, och nu sitter vi nerkrupna i soffan framför en thriller, "solstorm" som förövrigt verkar bra hittills. Senare ska jag ut och gå sen vara barnvakt. Blir mycket plugg också haha, men fredag och kan inte vara annat än glad då ju. 
Vi hörs mer under dagen, hoppas ni får en bra fredag finisar



Höga/låga

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-15 » 21:04:33
alltså så himla typiskt mig haha... jag sitter fortfarande här i sängen, ca 6 timmar senare och kollar runt på internet. Endast tagit pauser där jag lagat mat och filmat lite, vad hände med att dra ner på dator och mobil hehe?
 
jaja, nu ska jag sätta igång med plugget i alla fall innan jag slänger mig i säng. Men det var inte det jag vill skriva egentligen haha, har en liten fråga.
 
Jag har såå himla länge velat äga ett par Nike Air Force, vet dock inte om jag ska beställa låga eller höga. Dem låga kostar 999 kr och dem höga kostar 1099 kr, så priset spelar inte någon större roll precis, men dyrt som fan haha. Frågan är då vilka jag ska beställa? Jag själv tycker höga och snygga, men dem kanske inte kommer användas så flitigt på sommaren som dem låga skulle, eller? samtidigt funderar jag på om jag skulle beställa dem höga, och senare mot våren ett par converse, då kan man ju byta lite beroende på väder osv i sommar. Hahahhaha alltså garvar så mycket åt mig själv, så töntig men ett problem!! alltså hjälp mig haha. 
 

En bra torsdag

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-15 » 16:36:34
sitter i sängen, med massa skolböcker brevid mig och plugg som jag skulle sätta igång med, istället råkade det bli serie och mellanmål haha.
 
jag hade sovmorgon till 12.10 idag, så jag sov till 9 innan jag gick upp och åt lite frukost. Sen duschade jag och fixade mig innan jag åt lite lunch och mamma skjutsade mig till skolan. Var lite halvnervös och orolig men när jag väl kom in i skolan släppte det. Var super roligt att faktiskt komma tillbaka, träffa världens bästa Stina och fina klasskompisar. Alltså jag saknar skolan så mycket och önskar jag kunde klara av den som vanligt...men det kommer, är en bra bit på väg!
Vi jobbade i alla fall på rätt bra i grupper, sen runt halv 3 kom mamma och hämtade mig så åkte vi hem. Sen åkte hon direkt till jobbet och jag tänkte nu spela in en video till min youtube-kanal. Tänkte starta upp den lite seriösare haha, dock vet jag inte hur det kommer att gå men älskar att kolla på andras kanaler och har alltid velat starta en själv, så varför inte? 
 
Jaja, sen torsdags-städning och komma i säng i skaplig tid. Börjar skolan 08.10 imorgon!

slarviga outfitbilder och lite plugg haha
 

En lycklig stund

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-14 » 23:19:00
godkväll på er, trötta? kan i alla fall meddela er att jag inte varit såhär trött på länge så direkt när jag skrivit klart det här inlägget ska jag äta upp min macka och slå på en serie och sova. 
 
jag var ju som sagt till studion idag, var hur nervös som helst. Både för att jag inte varit ute och gjort någonting på så länge och för det andra så hade jag inte spelat in eller sjungit seriöst på evigheter. Men när vi väl var där så kändes det super bra och allt gick kanon. Fick bestämma vilken låt jag skulle spela in och det blev en egen, kommer göra om den lite och så men kommer bli kanon bra och det är jag säker på! Vi spelade dock bara in en "slarv" idag, så kommer han mixa lite med musik osv så ska jag tillbaka om inte allt för länge och då kommer vi pyssla lite mer med den och spela in seriöst. Var så himla skönt att vara där, tänkte inte på någonting annat än just vad jag gjorde där och då och helt seriöst, kommer inte ihåg senast jag kände så. Jag var bara lycklig över att få göra det jag älskar allra mest, sjunga och spela gitarr. Och efter ett par timmar där så var vi klara, och då var jag helt slut. Hela kvällen har hela min kropp varit gummi och jag har legat i soffan framför film tillsammans med lillebror och mamma. Jag är ju inte van att göra av med energi så bara det här räcker för att jag ska bli helt slut. 
 
Men i alla fall, det var super kul att få komma iväg lite och alltid roligt att umgås i mammas och Anders sällskap, *host* haha. Skrattat har jag gjort och känt mig lycklig, en väldigt bra dag med andra ord.
 
Nu ska jag nog ta och sussa tror jag, så säger godnatt och slänger in ett par mobilbilder från studion. imorgon har har jag sovmorgon till 12.10, skapligt skönt. Pussar
 
 
 

busbilder

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-14 » 13:12:00
 

frågestund!!

Kommentarer - 12 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-14 » 11:10:22
nu när jag har flera nya läsare och precis startat upp den här bloggen igen så finns det någon som ni undrar över?
Jag tänkte köra igång en frågestund, ni kan fråga precis vad ni vill och jag svarar på det jag tycker är lämpligt i en video! Kan vara allt från favoritmat, kärlek, rädslor eller familjen, vad som helst. Vi kör till lördag, alltså den 17/1! Så passa på nu, ingen fråga är dum ♥
 

Ledig & studion

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-14 » 10:44:27
Åh vilken härlig känsla jag hade när jag vaknade imorse. 
Mamma väckte mig runt halv 9, men klev upp för inte så länge sen efter att ha legat med mobilen ett bra tag. Nu har jag fått i mig frukost framför en serie och ska nu blogga lite innan jag ska fortsätta fixa mig lite.
 
Är ledig idag, har ingen bf lektion och behöver därför inte till skolan. Dock tänkte jag bara dra dit samtidigt som jag ändå ska med mamma och handla och bara hämta lite skolböcker och jobba ikapp lite. Mamma kom in till mig imorse innan jag gick upp och frågade glatt om jag ville till studion idag, och jag har inte varit där på ett par år så absolut ville jag dit! Klockan 4 i eftermiddag ska jag äntligen få sjunga lite igen hihihi!!
 
Så dagen kommer bli rätt lugn, ska städa lite, fortsätta plocka i mitt rum och senare åka till stan. Kommer komma hem ganska sent tror jag, spela in tar rätt lång tid om det ska bli bra. Men kanske bara leker runt lite då det var ett tag sen jag vart borta såhär och gjorde något, eller ett bra tag sen jag sjöng över huvudtaget. Men updaterar er ikväll innan jag somnar, tidsinställda kommer komma upp under dagen också. Hoppas ni får en grym Onsdag!
 
 

failbilder

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-14 » 10:04:00
man är inte alltid beredd hahaha, bjussar på dessa bilder.
 
 

2015-01-13

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-13 » 19:49:08
ursäkta lite halvkass updatering under dagen, men som sagt, har som ett mål att dra ner lite på mitt data och mobil beroende, därför måste jag från och med nu börja göra tidsinställda inlägg så inte bloggen står tom, kan jag göra på kvällarna då jag alltid har datorn på kvällen haha! Såklart kommer det inte bara vara tidsinställda men kommer inte kunna updatera live i varje inlägg liksom.
annars då? har dagen varit bra? hoppas det!
jag vaknade runt halv 10 imorse och klev upp runt 10 och tog lite frukost innan jag gick tillbaka till sängen och kollade serie. Just nu är jag i en period där allt är lite jobbigt igen, men jag försöker göra det på bästa sätt i alla fall och försöker se något positivt i varje negativ sak. Och just nu känner jag mig helt okej!
Dagen har varit så seg, kollade skräckfilm med mamma och lillebror här på eftermiddagen och var bland det värsta jag gjort haha. Annabelle var sjukt bra men aldrig skrikit så mycket till en skräckfilm. 
Efter det har jag inte gjort så mycket mer än städat lite, ätit lite och hjälpt mamma tapetsera nästan klart i mitt rum (som förövrigt skulle varit klart för typ 3 år sen haha)... så nu är mitt rum rätt stökigt och kaos så ska plocka lite och fixa. Sen ska jag hoppa in i duschen, är så himla ofräsch och en dusch är behövligt känner jag. Så mycket mer ska jag inte göra ikväll, kolla serie och försöka somna i skaplig tid. 
Imorgon ska jag försöka komma iväg till skolan, vill det.Hoppas ni får en bra kväll hjärtisar
 

mitt år 2014 - del 4 och sista

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-13 » 13:12:00
oktober: i skrivandes stund så är det blankt. Kommer verkligen inte ihåg någonting ifrån denna månad. Oktober var en otroligt tuff månad, jag ville så mycket men klarade så lite. Månaden var väldigt upp och ner. Var nycket hemma vilket resulterade till plugg hemifrån, var på ett ytterligare läkarbesök och tillbringade mycket av min tid i sängen. Mamma jobbade mycket så var mycket barnvakt. Som sagt, kommer inte ihåg så mycket. Jag älskade hösten förässten, världens bästa månad. 
 
November: den här månaden var faktiskt helt okej. Jag mådde dåligt men kunde utmana. Var i skolan en hel vecka på raden, var mycket ute och ja, allmänt utmanade mig själv och trodde jag var på bättringsväg. Dock var jag väldigt orolig för min vikt då jag rasade, och blev väldigt obekväm i den. Men själva måendet var stabilt kommer jag ihåg! Verkade även vara en selfie-månad hahah, shit vad många spegelbilder jag tog tydligen, pin.
 
December: både en bra och dålig månad. Gick knappt till skolan vad jag kommer ihåg. Ångesten blev värre och även depressionen. Men ändå på något sätt kunde jag kontrollera den och stängde inte in mig helt. Vi fick jullov, firade julafton som förövrigt var den värsta någonsin, började bra men slutade hemskt. Hade ett skönt lov trots allt och firade in det nya året med pappa, syskon och pappas flickvän. Kortfattat var december månad väldigt blandad. 
 
För att summera hela året: Värsta året jag någonsin har varit med om. Även om jag haft ångest och depression 2 ggr förut så har det inte varit i närheten av såhär illa. 2014 har varit skrämmande, obehagligt, jobbig och hemsk och jag hoppas och tror 2015 kommer vara vägen tillbaka och bli ett bra år ändå. Det vet jag.
 
 
 

Mina mål för 2015

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-12 » 16:45:18
2015, oj vad jag har längtat till detta året. Eller, inte längtat till just 2015, men har längtat efter ett nytt år, en ny chans till nya mål och nya upplevelser.
 
Man brukar oftast ha nyårslöften, även om man kanske inte behöver några så blir det som en "tradition" att alltid ha något löfte inför det kommande året. Jag dock har på senare år inte haft löften. Jag har istället satt upp mål för 2015 och det är små mål jag vet att jag klarar av att uppnå även om det krävs endel av mig. 
Mål tycker jag är mycket bättre än löften, ska inte tala för alla, men för mig är det så. Jag blir så otroligt besviken på mig själv om jag inte lyckas med det löftet jag lovat och det är ingen skillnad om det så är att sluta med godis hela året eller bara ett löfte om att gå och lägga sig 22 varje vardag. Jag blir lika besviken ändå och därför, med mål känner jag mig mer "fri", vet inte riktigt hur jag ska förklara haha men jag hoppas ni förstår.
 
Mina mål för 2015 då.
♥ få till rutiner. Jag klagar mycket på min magkatarr och min krångliga mage, men den kommer aldrig gå över om jag inte skärper mig med maten och mina vardagliga rutiner. Just nu somnar jag 3 på natten och sover till mitt på dagen, äter som en kratta och gör ingenting annat än sitter vid datorn. Jag får helt enkelt skylla mig själv. Det är lättare sagt än gjort, men därför är ett utav mina mål att få in rutiner!
 
♥ Som jag nämde ovanför, sitter otroligt mycket vid datorn och har alltid mobilen i handen. Det ska minskas. Mobilen är ett stort stressmoment, att jag alltid måste kolla vad som händer och så fort den låter åker den upp ur fickan. Lite pinsamt faktiskt, för det har gått så långt att jag knappt märker när jag sitter vid matbordet och någon pratar med mig, liksom...vid matbordet ska man inte ens ha mobilen? skärpning med det i alla fall!
 
♥ jag ska vara mer social med folk. Jag har dock halvt socialfobi, har fått det nu under depressionen. Men det är någonting jag får jobba med helt enkelt, som allt annat. Ska sitta ute med mamma och mina syskon i soffan och kolla film istället för att sitta ensam inne på mitt rum framför en serie på datorn, bara ett exempel. Ska ut och gå promenader på ljusa dagen istället för att gå ut senare på kvällen när det är mörkt och jag vet att ingen är ute. Ni förstår säkert, jag behöver människor och jag behöver energi och det får jag inte genom att hela tiden vara själv.
 
♥ Ta tag mer i min vikt osv. Alltså jag kan egentligen inte rå för min vikt. Jag är vanligtvis smal, men har då muskler och väger som jag ska. Just nu när jag mår dåligt äter jag väldigt dåligt, jag tränar inte och det resulterar till att jag bara blir mindre och mindre. Det blir ett problem då jag själv tycker jag ser "äcklig" ut inte trivs i mig själv, får komplex osv. Men jag vet att om jag bara får rutiner, kommer det hjälpa min matvana, som sen kommer hjälpa mina magproblem som också kommer hjälpa hela min livsstil så jag kan börja träna igen. Är en ond cirkel som jag måste bryta, så det är ett mål!
 
 
♥ NJUTA. Vara här och nu, inte tänka så mycket på vad som har hänt, händer eller kommer att hända. Nu när jag kommer få hjälp med det så vet jag att det kommer bli så mycket bättre. 
 
Jag har rätt många mål, och alla handlar i stort sätt om samma sak, bli frisk. Jag kanske inte blir helt frisk detta året men jag kan i alla fall uppnå dem här målen och då är jag enligt mig en frisk människa i alla fall! Jag är så taggad på detta året och jag håller tummar och tår för att 2015 kommer bli ett bra men tufft år!
Faith quote tumblr 2014 2015
 

Gotland - juli 2014

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-12 » 12:02:00
 

2015-01-12

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-12 » 10:23:00
Godmorgon!
shit vad trött jag är, helt utmattad känner jag mig. Stannade hemma från skolan idag, och mår jätte dåligt just nu. Jag har inte ätit på över 14 timmar, och har heller ingen som helst matlust pga magkatarr så kan inte äta, vilket suger för då blir det bara sämre.
Sovit lite halvkasst inatt och mamma väckte mig runt 9, så nu ska jag försöka pallra mig upp, klä på mig och få i mig någon liten frukost i alla fall och göra det bästa av saken!
 
Annars vet jag inte riktigt hur dagen kommer att se ut. Ta det lugnt efter den här helgen i alla fall. Gå ut en sväng och få frisk luft och försöka tagga till för skola imorgon. Vill verkligen iväg så ska försöka hihi.
 
Och igår, alltså heeeeelt sjukt! Ni var långt över 1000 personer som klickade in på min blogg och läste, komenterade och peppade från alla möjliga håll. Jag är annars van med kanske max 25 besökare om dagen, haha och inte nu för att det spelar någon roll, men känns så sjukt på min lilla blogg liksom. Har fått så mycket energi och peppningar så ni anar inte♥
 

massa kärlek

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-11 » 12:52:01
Vill för det första tacka så otroligt mycket för alla fina kommentarer, privata meddelanden och ord om inlägget jag skrivit om min depression. Jag var tveksam på om jag skulle lägga ut det, hur folk skulle vända, om dem skulle se det på ett dåligt sätt eller döma på något vis, men jag får verkligen så mycket kärlek och styrka och är evigt tacksam för det. Ni alla är så fina♥
jag vaknade när pappa klev upp imorse, skulle hämta Malin på jobbet. Min lillasyster är magsjuk så hon kom in till mig imorse och grät för hon hade så ont i magen, jag som dock är livrädd för allt som har med magsjuka och magont att göra sa bara att hon skulle gå ut och försöka vila tills pappa kom hem. Stackare...
 
Annars då. Blev inte mycket sömn för mig inatt, jag kom till pappa igår istället för i fredags. Fredags eftermiddagen/kvällen bestod av skavsår under ögonen (bokstavligt talat haha), men sen filmkväll med mamma och Rolle, dock sov jag genom 3 filmer så slut som jag var. Har heller inte sovit så djupt som jag gjorde då på hur länge som helst heller, var super skönt. Morgonen sen var inte heller bra, mycket prat och tårar men det ledde till något bra ändå. Tills senare på eftermiddagen när jag kom hem till pappa, då brast det igen och kunde inte kontrollera mig själv. Klockan 3 inatt somnade jag och gick upp och åt lite frukost klockan 9. Har kollat serie fram tills nu och skrivit med er som hört av er, är så lycklig att det finns människor som er. 
Jag ska strax städa mitt rum lite och fräscha till mig innan mamma kommer och hämtar oss barn så ska vi hem till mamma igen. Hoppas ni haft en jätte skön helg och får en bra start på veckan, massa pussar till er.
 

Sjukdomen som inte syns.

Kommentarer - 7 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-11 » 01:48:00
 

"Depression är en psykisk sjukdom, som visar det fysiskt". När jag lägger ut dem här bilderna, så letar jag inte efter att någon ska tycka synd om mig, eller söka efter uppmärksamhet, snarare lite tvärtom. Depression är en sjukdom, och den påverkar allt. Vad du kan göra, och vad du inte kan göra. Ingenting man kan rå för och ingenting man vill skapa själv. I början fick jag bara lite små problem som tex åka buss, sova borta osv. Idag kan jag inte gå ut genom dörren innan jag bryter ihop och låter bli. Jag kan inte träna och äta är ett problem. Jag har inte fikat på stan på över 9 månader och jag har inte umgåtts med vänner på allt för länge. Jag har inte vågat tagit tag i det, jag har skämts för det. Sett mig själv som den där psykiska bruden som behöver hjälp, eller hon det där problem-barnet som gråter över att få frisk luft eller gå in i duschen. Jag har fått följa vänner på fester eller middagar genom instagram-bilder eller sms, kanske ett telefonsamtal då och då, medan jag själv sitter hemma i sängen med datorn och tankarna som förövrigt suttit i hela dagen, från att jag vaknat till att jag somnat, om jag somnar. Det måste få ett slut och det är nu. Det har redan gått för lång tid och inte förrän nu egentligen inser jag vad jag är tvungen att göra. Efter 1 år av ett helvete måste det vända men det vänder aldrig om jag inte ser till själv att det ska vända. Ett tips till dig som kanske lider av detta eller liknande, gör någonting från första början. Du behöver inte skämmas för det är inte ditt fel. Depression är ingenting du kan rå för, men du kan göra någonting åt det och snälla gör det, ingen förtjänar att må så dåligt och alla är starka nog att klara sig igenom det, jag lovar. Det kommer krävas blod, svett och tårar och jag vet inte själv om jag är redo. Men det finns inga andra val, finns aldrig några andra val och efter 12 månader inser jag det, därför ber jag dig att inte behöva missa 12 månader av ditt liv på att inte göra dig redo, för det är ända utvägen. Utmaningar och smärta är ända vägen till lycka, så nu kör vi hårt. Massa kärlek
 

 
 
 
 
 

mitt år 2014 - del 3

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-10 » 11:21:00
Juli: värmen slog till och i sala blev det över 30 grader varmt i stort sätt varje dag! Åkte en tripp till gotland och hälsade på bror och hans lilla familj där, umgicks med vänner och med en annan. Den här månaden var väldigt blandad. Mådde väldigt dåligt men väldigt bra samtidigt. Sena sommarkvällar, bråk, besvikelse och lycka. Ångest och mådde dåligt för när skolan skulle börja igen. Annars sådär sommar-glad! Gotlands-familjen kom hit och var här nästan hela Juli pga en olycka så en utav deras familje-medlem låg länge på sjukhuset i Stockholm. Väldig mycket tid med min brors dotter blev det då. Vistelse på gröna lund och färgade även mitt hår brunt i slutet av månaden, som jag ångrade SÅÅÅ mycket. Annars mycket bad och och sol!
 
 
 
Augusti: Började denna månaden med att jag fyllde 17 år! Hade bjudit några vänner hem till mig så vi lagade tacos tillsammans som vi sen åt ute i värmen, spelade spel, skrattade och fotade. Vid midnatt fick jag en jätte fin överraskning som jag sent kommer glömma. Uppträdde även på en vis-afton, firade min lillasyster och åkte för första gången till Öland. Var där 1 vecka innan skolan började och även om vädret inte var tip-top där borta var det fantastiskt skönt. Innan vi åkte bröt jag även kontakten med den fina killen jag träffade. Augusti var faktiskt en väldigt bra månad tills jag gjorde det. Sen började skolan men jag kom som vanligt aldrig iväg. 
 
 

 
September: den här månaden var en utav dem värsta. Jag bytte skola, vilket var jobbigt. Mycket möten, ett läkarbesök och nu var jag på ruta 1 igen. Jag grät mig till sömns varje natt och det var här jag började få svårt med maten. Nya skolan fungerade inte heller och jag var hemma varje dag. Min mamma och syster fick tvinga ut mig om dagarna för att inte bara sitta inne i sängen. Var även här jag fick prata med en psykolog som berättad att jag led av depression och hög ångest. En månad jag vill glömma totalt.
 
 
Håll koll på del 4!
 

Mitt år 2014 - del 2

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-09 » 18:38:00
April: underbart vårväder bjöds det på, jätte varmt var det! Hade en sleep-over med bästa vännen mittemot, och hon bjöd med mig på thai för första gången, hur gott som helst! Red endel under April, och solade massor. Det var den här månaden jag började få ångest attacker och minskade på skolan. Min mage började krångla ordentligt igen och det var här hela helvetet brakade loss. Hade även påskuppvisning på voltigen och va
med i en liten olycka där jag lyckades bli trampad av hästen på båda fötterna med voltigeskor, kunde ej gå haha. En helt okej månad var det ändå. 
 
 
Maj: skolan gick helt åt skogen. Jag blev bara sämre. Ångest-attacker varje dag och jag visste att jag var tillbaka på ruta ett igen. Jag och mamma tränade jätte mycket hela maj. I början av maj så uppträdde jag och Alexandra på UKM-ländsfinalen också vilket var mäktigt och väldigt roligt!! Vi hade underbart väder!
 
 
Juni:jag gick i stort sätt inte till skolan på hela maj och juni fram till skolavslutningen. Fick sommarlov i början på juni i alla fall och var lättad och glad. Firade midsommar hemma hos mamma med endel släktningar men det var iskallt väder!! I juni mådde jag inte bra, ändå kände jag mig som lyckligaste tjejen på jorden för jag träffade nämligen världens finaste kille denna månad. Den här månaden var det halvkasst väder men hade studsmatte-mys tillsammans med 2 fina vänner till sent på kvällen med filtar och kuddar och gott att äta en kväll. En bra månad.
 
 
Håll koll på del 3!
 

mitt år 2014 - del 1

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-09 » 12:18:00
Januari: var en väldigt bra månad. Firade det nya året tillsammans med 3 väldigt bra vänner. En fotbollscup i början av januari och åkte till Åre en vecka på lovet, där jag även bestämde mig för att ta tag i min undervikt. Började träna ordentligt och blev i min bästa form. Skolan rullade på och jag levde bara livet!
 
 
Februari: oj vad mycket det var den här månaden om jag tänker efter, på ett positivt sätt! Firade alla hjärtans dag med bästis hemma hos henne med massa gott och en sleep-over. Uppträdde första lunchkonserten på skolan tillsammans med några vänner, min låt dessutom. Tränade mycket fotboll och voltige, någon gång i februari kom lilla sportspegelnoch spelade in på träningen som sen sändes på svt också! Tog många fika/luncher på stan tillsammans med Elsa då vi tränade i sala, en riktig mys-månad vad jag kommer ihåg. Hade mycket snö också!!
 
Mars: Vi hade mycket snö kommer jag ihåg men var rätt varmt ute. Min favorit familj från gotland kom och hälsade på, blev mycket bus med bror-dottern då. Låtskrivar-kursen började någon gång i mars också och var fullt upp med den vilket var super roligt! Mars bjöd på ett väldigt vårväder och jag var så lycklig!! Tränade väldigt mycket även den här månaden haha.
 
 
Håll koll på del 2!
 
 
 
 
 
 
 

välkommen fredag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-09 » 09:59:29
Bästa dagen på hela veckan är kommen, fredag!
 
Morgonen har varit sådär, stannade hemma från skolan och har haft magkatarr hela morgonen. Precis kollat klart en film och tänkte bara slänga in det här inlägget innan jag ska gå upp och fixa till mig lite, en varm dusch väntar!
 
Annars vet jag inte vad dagen kommer bjuda på riktigt. Åker hem till pappa någon gång på eftermiddagen, och blir där till söndag. Men innan dess ska jag försöka ta mig ner till stallet något och hälsa på ponnysarna, var alldeles för länge sen och är det någonting man får energi av så är det av att vara i ett stall, tillsammans med djuren man älskar och bara få skita ner sig och inte bry sig alls om hur man ser ut eller hur man är. Sen ska jag göra lite tidsinställda inlägg och plocka undan julpynt i huset. Älskar julpynt och alla dessa stjärnor i fönstrerna, men ska bli skönt att få bort det och få upp lite mer stilrent.
 
Nog snackat för min del, upp och hoppa nu. Hoppas ni får en bra fredag så hörs vi!
bjuder på en bild printad från snapchat igår kväll haha, lägg till mig vet jag! @sstraandberg
 

2015-01-08

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-08 » 20:07:36
en dag jag både vill stryka ett stort streck över och glömma, men även en helt okej dag att minnas. Inte gjort någonting speciellt idag och mina känslor är alldeles blandade och vet egentligen inte vad jag känner för någonting. Men det är okej att känna så, ibland!
 
Annars då? bra med er? Hope so! Första skoldagen efter lovet, och jag kom inte iväg till skolan, tyvärr så tog mina tankar över som vanligt, därför en kass morgon som sen avslutades med att jag somnade om på soffan ett tag. 
 
Idag fick jag tvinga ut mig själv, har inte varit ute i dagsljuset på nästan över 1 vecka och kände verkligen att det behövdes nu. Var väldigt skönt må jag säga, så stog och spelade lite boll mot väggen ett tag innan jag sen gick in och spelade wii och stretchade, kan säga att min vighet sen jag slutade träna har försvunnit helt hehe.
 
Nu slog jag mig ner i sängen äntligen, med fetaste matkoman. Åt alldeles för mycket haha, gör dock ingenting för kommer bli lika hungrig igen om ett par timmar. Ska kika runt lite på Nelly nu och kanske beställa hem någonting, innan jag hoppar in i duschen och fräschar till mig. Imorgon ett nytt försök till skolan och hoppas mina tankar försvinner i alla fall för en liten stund. Ha en bra torsdags-kväll så hörs vi!
 

on the sea

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-08 » 15:03:00
 

första inlägget

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-07 » 22:53:00
Hej och hallå!
 
Denna bloggen är sååå himla gammal, och har försökt komma in på den så många gånger, men inte förrän för ett par dagar sedan kom jag ihåg mitt lösenord och kom in. Därför tänkte jag starta upp denna bloggen igen!
Sparar alla mina andra inlägg, så mycket minnen och jag har inte skrivit sen sommaren 2012 så bara kul att kika tillbaka och kolla gammalt haha. 

I alla fall, jag heter Emmie Strandberg, är 17 år och kommer från lilla staden Sala. Jag bor tillsammans med mamma och mina 5 syskon en bit utanför Sala på landet, men hos pappa i stan varannan helg. Har då 7 syskon, varav 3 stycken har flyttat hemifrån. Jag går i skolan i stan, programmet barn & fritid där jag trivs helt okej. 
 
Jag har sen 9 månader tillbaka ungefär lidit av depression och ångest, vilket har gjort att jag inte varit i skolan så mycket och inte mått bra. Jag som annars tränar 5-6 dagar i veckan tränar ingenting just nu och det enda jag fokuserar på är att komma ut och börja leva igen. Därför kommer den här bloggen mest drivas för skojs skull, ingenting jag kommer sattsa fullt ut på utan här kommer jag skriva ner lite känslor, vardag och annat jag har i tankarna helt enkelt. 
 
Musik är någonting jag brinner för, och skriver egna låtar med hjälp av en gitarr. Har gått musikgymnasium men fick sen byta när depressionen kom pga för lång pendling. Annars är mina intressen träning, hästar och vänner. 
 
Kortfattat kommer denna bloggen handla om min väg tillbaka till ett friskt liv, finns människor som inte mår bra och då vill jag att dem ska kunna kika in här och bli peppade, eller kanske känna igen sig i mina texter och veta att man aldrig är ensam.Jag hoppas det låter lite intressant i alla fall, och hoppas ni kikar in här igen!