Uppe på benen och igång!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-24 » 13:53:44
orkar inte att det ska snöa igen, nästan all snö var ju borta och så kommer detta? Nej alltså nu vill jag ha vår och sommar.
 
Hej på er!! 
Ääääntligen uppe på benen igen efter en hel vecka i sängen. Har mått super dåligt och har tagit SÅ lång tid att ta mig upp ur sängen igen komma på benen. Nu känner jag mig stadigare i alla fall och hoppas på att jag är på bättringsväg igen. Vad som hände kommer jag inte skriva, inte nu i alla fall. Kanske senare men vill inte gå runt och grubbla på det så mycket utan vill försöka få bort allt ur mina tankar :)
 
Precis städat mitt rum, har fortfarande lite klart men tog en paus med lite mat och bloggning. Ska fortsätta lite mer innan jag ska tvätta lite och duscha. Mamma är iväg och hämtar lite skidsaker av några vänner då vi imorgon far till Romme över dagen. Jag är jätte nervös då jag för 2 dagar sen låg halvdöd i sängen haha och nu ska upp på ett par skidor. Menmen, ska bli kul och tror det kommer gå kanon!
Annars kommer veckan inte vara så planerad, har lov och det är ju skönt. Mamma är ledig hela lovet så antar att vi kommer umgås mycket ute och bara njuta. Nästa vecka kör skolan igång igen och då ska jag försöka komma igång. Hoppas ni får en grymt bra tisdag så hörs vi i ett annat inlägg, pussar!
 

Bloggpaus

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-20 » 11:17:07
Kommer inte bli någon bloggning på ett bra tag. Är allvarligt sjuk och vet inte riktigt när jag är back on track. Sköt om er så länge finisar

Bloggtorka, tips!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-19 » 15:01:02
Idag tänkte jag göra skriva massa inlägg, tidsinställda osv! När jag ändå bara ligger i sängen så kan jag passa på menar jag. Men har ni några förslag? Vad vill ni läsa och vad tycker ni om att läsa? Ge mig bra tips nu för det behöver jag hihi


@sstraandberg insta

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-19 » 11:36:00
  
FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM. @sstraandberg
 

magsjuk? ångest?

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-18 » 22:26:11
ligger nedbäddad i min säng. Skapligt trött och sliten.
Jag har inte klivit upp ur sängen idag. Not at all. Jo imorse när jag gick på toaletten en snabbis.
Idag har jag mått fruktansvärt dåligt. Haft en panikångest som höll i över 4 timmar. Jag mådde så dåligt och jag började till slut tvivla på om det verkligen var det...mådde så illa och kallsvettades att jag trodde jag höll på att bli magsjuk, vilket är det VÄRSTA jag vet. Mamma kom hem runt 6 tiden efter att ha varit i badhuset med småsyskonen, Ronja och Lotta så jag var själv hemma vilket var jätte obehagligt när jag mådde sådär.
 
Det blev i alla fall bättre runt 8 tiden, inte ätit någonting sen frukosten igår så mycket det som påverkade. Inte ätit någonting idag, inte tagit min medicin och har i stort sätt bara legat i sängen med pyamas och serie tills jag fick attacken då jag satt och skakade och grät. 
Är fortfarande inte heeelt säker på om det endast är ångest jag haft, eller om jag faktiskt dragit på mig en liten magsjuka vilket jag HOPPAS jag inte gjort, isåfall dör jag typ. Men så dåligt som jag mådde ikväll har jag aldrig mått i en ångestattack eller vad man ska kalla det, eller så länge som det höll i sig. Jaja, känns bättre nu i alla fall och har fått ett glas fil av mamma som jag ska försöka få i mig. Sen ska jag sova och hoppas på en bra natt.
 
Blev heller inge stall idag. Jag kommer troligtvist behöva glömma detta med häst, i alla fall nu. Det blev verkligen alldeles för mycket och jag måste kunna ta hand om mig själv för att kunna ta hand om en levande varelse. Är verkligen jätte ledsen över detta... att jag inte klarar av någonting jag älskar att hålla på med..
Imorgon är det psykologen som gäller på förmiddagen, vilket jag inte är helt säker på att vi ska gå till. Mår jag som jag mått idag är det omöjligt, men känner jag mig bättre så ska jag försöka. De hjälper trots allt! 
 
Nu ska jag fortsätta se serie, och äta lite. Puss på er människor
 

3 bra serier

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-18 » 16:23:00
♥ One tree hill
Måste ärligt säga att det här är en utav dem bästa serierna på denna jord. Jag har sett om serien flera miljarder gånger, och den är lika bra varje gång. Håller på att kolla den nu och gör ingenting annat om dagarna nästan, vilket faktiskt är sjukt negativt då jag måste ut. Men vill leva i tree hill och vill leva i deras värld, vill leva i serien one tree hill. Sen är det ett stort plus att jag är typ förälskad i Lukas och Nathan, snyggare killar finns inte. 
♥ The O.C
Liknar One tree hill lite. Har även sett den här serien flertals gånger men man tröttnar inte! Deras liv är typ perfekta, även om dem samtidigt har typ världens mest dramatiska liv så vill man vara i deras värld. SÅÅÅ värd att kolla på. Händer väl att man gråter lite då och då också (host, gråter mig igenom halva serien). Även här har jag fetaste cruschen på Ryan lol.
Skilda världar
Den här serien har jag fastnat för. Den är rätt gammal, eller uppfattas gammal i alla fall. Men handlingen är väldigt bra och jag vet inte egentligen varför jag gillar den. Men det blir så att för varje avsnitt som går, så känner man att man måste fortsätta på nästa direkt. Man fastnar verkligen i serien haha. Jag tycker den är super mysig trots att den är lite åt det gamla hållet. Jag har dock inte kollat klart ännu.
 

tankar och ångest

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-17 » 22:44:30
Efter att ha mått bra 1 vecka, lite mer till och med...så hade jag faktiskt nästan glömt bort lite hur det var och hur det kändes att ha sådan ångest jag haft och sådant tryck över bröstet, smärtan i magen och alla tankar som for omkring i huvudet. Idag kom allt tillbaka.
 
Jag har inte ätit mer än frukost klockan 9 imorse, och två rostmackor klockan 8 nu ikväll. Jag har suttit i mitt rum hela dagen, tårarna har tryckt bakom ögonen och denna ångest har varit i hela mig. Nu på kvällen ropade jag in mamma på mitt rum och då bröt jag ihop. Hur ska jag någonsin kunna ta hand om en häst? Hur ska jag kunna ta hand om en levande varelse när jag inte ens kan ta hand om mig själv? Hur ska jag klara av både skola och ponny om jag inte ens klarar någon utav dem? Alla dessa tankar som for omkring i mitt huvud, samtidigt som jag mer än allt vill må bra och vill ha Baszek hos mig. Jag vet att jag klarar detta, men jag vet inte om jag är redo att möta den smärtan som kommer krävas av mig. 
 
Jag skakade, grät och fick en rejäl smäll på käften för att jag har känt en livsglädje lite mer än en veckas tid nu. Och nu känner jag mig nere på botten igen och vet inte hur jag fan jag ska ta mig upp...jag måste ju upp. 
Jag får bara hoppas på att detta är en snabb brant backe i min berg och dahlbana, och att jag snabbt är uppe på toppen igen. 

Blev alltså inge stall idag. Lena och RM var fantastiskt snälla och tog stallet åt mig, så istället ska jag försöka samla mig för att åka ner till stallet imorgon förmiddag tillsammans med mamma. 

 
 
 
 
 

En stalldag det blir!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-17 » 09:28:32
Startar morgonen med fruktansvärd magkatarr blandat med mensvärk. Min mage är helt kaos och ligger ännu i sängen trots att jag vaknade för över 2 timmar sen. Nu börjar det dock kännas lite bättre, nu är jag väldigt hungrig istället så ska upp och fixa mig lite frukost. Men innan dess blir det bädda sängen och på med stallkläder. Jag och mamma går ner till stallet och mockar och donar, sen rider jag. Ska fråga om mamma kanske kan fota lite, vore roligt med lite bilder från första riktiga ridpasset så kommer man se utveckling sen.
Har lite att göra i stallet idag så tänkte punktera upp lite.

Mocka. Baszeks box är grymt svår att mocka haha, kommer ihåg att jag tyckte det förut också. Han skiter lite över allt och sprider runt det mesta så det tar tid. Tur jag tycker det är kul att mocka. 
 
♥ Ta in Baszek och fixa honom för lite ridning.
 
♥ Rider honom i sommarhagen, där är det rätt djup snö men där går det att rida i alla gångarter utan att han riskerar att halka eller göra illa sig. Blir att ta det lite lungt ändå såhär första gången på länge.
 
Sedan åker jag ner en gång till ikväll, då packar jag höpåsar, kvällsfodrar och nattar hästarna. Lena sa att jag kunde snygga till Baszeks svans lite då den är väldigt lång haha, så det tänkte jag göra. Sen pysslar jag om Lukett också, hon är så himla sällskapssjuk nu när hon står inne hela dagarna, gamla tanten ♥
 
Men som ni ser kommer mestadelen av dagen tillbringas i stallet. Gör mig ingenting dock då jag tycker det är kul. Känns så himla skönt att ha någonting att göra om dagarna, att komma ut och ha en hobby igen. Nu när jag rider kommer jag även bygga upp muskler igen och det om något känns så jävla skönt! 

gamla tanten, bli frisk nudå <333
 
 

En kväll i stallet

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-16 » 21:51:03
 
pust, äntligen hemma i sängen haha.
 
var ner till stallet nu ikväll, hämtade Baszek direkt i hagen, och kan säga att både han och jag var som bambi på hal is, alltså det är verkligen blank is på hela stallplanen och vägarna. Väl inne så började vi plocka iordning alla hans saker, packade upp osv. Nu ligger alla saker på plats och har lite mer koll på saker nu. Mockade därefter innan jag och Elsa fixade båda ponnysarna för lite ridning. Dock är det halt överallt, inge lyse i sommarhagen där det går att rida, och hård snö i padocken. Det gick dock att skritta lite lugnt i padocken så det var det vi gjorde. Baszek var lite spänd på allt nytt till en början, men slappnade av strax därefter och jobbade på bra. 
Efter 20 minuter så frös vi så mycket och gick in. Kvällsfodrade och släckte ner stallet innan mamma hämtade oss. Idag när jag skulle till stallet var jag så himla nervös, eller orolig snarare, för ingenting? Jag var nära till panikångest-attacker flera gånger men lugnade mig. Ändå åkte jag ner och det är jag så stolt över. Jag vill verkligen bevisa att jag klarar av detta. För väl nere i stallet blev jag lugnare, även om jag kände mig stressad och orolig så slappnade jag ändå av på något sätt. Jag utmanade mina rädslor idag och bevisade för mig själv att jag kunde trots att jag mådde som jag gjorde. Stolt
 
Imorgon blir det skola till 12 innan jag åker hem och ner till stallet direkt. Mockar och rider medans det är ljust. Sen åker jag ner igen på kvällen för gos och nattning. Vill vara så mycket som möjligt i stallet nu, både för att jag känner mig så lycklig haha, och försöker lära känna Baszek lite mer. 
 
Nu måste jag hoppa in i duschen, ta en kopp te för min mensvärk och kolla serie. Hoppas ni haft en bra dag, det har verkligen jag haft!♥

En äkta vän

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-16 » 11:37:00
Trots så många motgångar så är denna tjejen ändå den jag alltid kan lita på. Hon som mitt i julaftonsnatten möter mig i snöstorm för att trösta, och hon som aldrig någonsin sviker. Jag älskar henne, älskade vän
Klicka för att stänga bilden
 
 

En ny vecka

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-16 » 09:44:33

Startat morgonen på bästa sätt. Gick och la mig redan halv 10 igår, men kollade serie så somnade runt halv 12 tiden, var helt utvilad när jag vaknade klockan 8 imorse, så skönt!

Nu har jag ätit frukost och städat rummet. Nu ska jag kolla klart filmen som går på tvn innan jag vid 11 ska gå ner till stallet för att se att hästarna fått sin lunch som dem ska, passar på att mocka lite åt lukett som står inne. Senare runt 5 tiden kommer Elsa förbi så går vi ner till stallet och rider och fixar inför kvällen. Blir nog en jätte bra dag trots ingen skola. Imorgon blir det skola dock! Ha en super bra måndag, pussar!!

En spontanare

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-15 » 14:07:00


För några dagar sedan så hade jag långtråkigt, och då färgade jag mitt hår blondare. Alltså jag måste sluta med alla spontanare när jag har långtråkigt för jag blir alltid missnöjd. Jag blev i stort sätt gul i håret (vilket inte riktigt syns på bilderna men ska försöka ta bättre). Men ska köpa ett schampo som tonar ut färgen lite osv, och så får jag hoppas det bleknar till sommaren. Får väl se det positiva att det snart är påsk och kommer likna en kyckling haha.

en dröm kan bli sann

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-15 » 12:25:28
Jag har fått en stor chans just nu. Jag red för ett par år sedan den här ponnyn på bilden. Jag hjälpte ägaren för hon bodde i västerås och kunde inte komma varje dag. Men sen hände det lite saker vilket gjorde att jag var tvungen att sluta rida honom, vilket jag var väldigt ledsen över för jag fastnade verkligen för ponnyn!

Nu ska ägaren låna ut honom på foder/eventuellt köp senare. Och tänka sig, kanske blir jag!!
 
Han kommer till stallet idag, för jag ska ha honom på prov i 2 veckor. Mest för att se om jag klarar av att ta hand om en häst nu när jag mått och mår så dåligt. Jag tror verkligen jag kommer det och jag tror det kan hjälpa mig väldigt mycket i mitt mående. Han hjälpte mig mycket när mamma och pappa skiljde sig då det var under den perioden som jag red honom. Har alltid velat ha en häst, och att det är Baszek i såfall är ju ännu bättre då han var en ponny jag verkligen klickade med! 
Emilia som ägaren heter då, har sin mormor här i Sätra och är här väldigt ofta och att hon kan hälsa på honom när hon vill är ju också väldigt skönt, både för henne och Baszek. Dem är väldigt tajta och gör typ ont i mig för att dem kommer skiljas åt. Men det kommer bli himla bra ändå tror jag! Så ikväll ska jag ner till stallet för att se så han kommit till rätta, och prata lite med ägarna osv. Ni anar inte hur glad jag är, detta är sjukt♥

2 år gamla bilder, men dem ända jag har haha :)
 
Emilia och Baszek♥
 
 
 
 
 

En skön helg

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-15 » 09:29:58

Efter en lugn och bra helg så är det söndag igen. Vaknade för ett tag sen och ska snart ta lite frukost. Sen ska jag städa mitt rum, tvätta lite och duscha. Beroende på om Baszek kommer idag eller i veckan (en häst ;)) så kanske jag måste till stallet! Kommer skriva ett annat inlägg angående det. Senare ikväll åker jag till voltigeträningen och hälsar på! Imorgon skola igen och jag är mer än taggad! 

Dagen innan fredag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-12 » 15:13:04
Men hej!! 
 
snart har hela veckan gått, och den har gått jävligt fort enligt mig. Har knappt varit till praktiken tyvärr, men har ändå mått ganska bra. Jag har sen förra veckan haft en lycko-känsla i hela kroppen som är fylld med energi. Sen vet jag inte om jag tar vara på den energin varje gång, men jag försöker! 
 
Den här veckan hittills har bestått av lite praktik, tandläkare (som jag förövrigt höll på att svimma för. Hatar tandläkare och jag var så otroligt nervös så jag skojar inte när jag säger att jag nästan svimmade). Har handlat med mamma, varit barnvakt och färgat håret. Mer än så har jag faktiskt inte hunnit med. 
 
Just nu har jag kollat ett par avsnitt av oth, och tänkte nu gå in på mitt rum och klinka lite på pianot och fortsätta lite på min låt jag börjat skriva. Mamma jobbar till 22 ikväll så är barnvakt, gör mig dock ingenting.
Imorgon är jag ledig från praktiken, ska till psykologen kl.09.00 och efter det åker jag och mamma till mormor och morfar och hälsar på. Sen handla och sen jobbar mamma dygn så vet ej om jag lär vara barnvakt. Blir fredagsmys i soffan framför fångarna på fortet i alla fall. blablabla, ska sluta nu och göra något annat vettigt, hoppas ni får en kanon fortsatt torsdag så hörs vi!
 

LONG HAIR

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-10 » 21:55:43
Har alltid haft långt hår, så länge jag kan minnas. Sen har jag haft lite olika färger haha, men jag förstår inte, hur kunde jag klippa mig haha? Alltså mitt hår ♥♥Klicka för att stänga bilden
 

Tisdag och tandläkare

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-10 » 12:36:09

Hej på er
Precis fixat mig lite, och ska nu göra lite amerikanska pannkakor till lunch. Vaknade imorse av att mamma kom med mobilen och filmade, haha? Jaja klev upp runt halv 10 och åt en asgod frukost med mamma i soffan. 

Senare åker vi till stan, jag ska till tandläkaren, HATA. Sen ska vi handla lite. Ikväll ska jag försöka träna lite, gjorde inte det igår pga jag frös så jävla mycket och var skönare att ligga i sängen framför serie med en kopp te haha... Jaja, hoppas ni får en bra tisdag i alla fall! 

Frusen och kall

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-09 » 17:30:45
Kom hem från praktiken för någon timme sedan. Är alldeles fryssen efter att ha stått ute mer än 1 timme och självklart tog jag inte med mig så varma kläder haha..sitter med 2 långärmade tröjor och filt, men det var ändå skönt att få frisk luft även om jag mest bara stod och kolla på när barnen åkte i backen haha. Nu tänkte jag slå på ett avsnitt av oth innan jag ska fixa lite mat till oss som är hemma. Blir skinkstek och pasta, gott! Sen ska jag försöka mig på ett litet träningspass hemma, bara lite lätta övningar för att komma igång. Sen sängen i tid för imorgon ska jag försöka komma iväg till praktiken redan på morgonen! Ska göra lite alla ♥ dag pyssel, så mysigt.
 
Till lunch gjorde jag amerikanska pannkakor och skar lite jordgubbar och hade frysta hallon till. SÅ GOTT
 

första dagen på veckan

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-09 » 11:13:52
Den här helgen har varit så himla bra. Jag har utmanat mig själv, gjort saker jag kan vara stolt över och känner att jag tagit ett steg framåt. Nu känner jag att jag vet vad jag behöver och vad jag behöver göra för att må bra.. i alla fall mer än vad jag visste för någon vecka sedan. Känns förjävla bra!
GODMORGON!!
Har ni sovit gott? Jag har sovit hyffsat. Fick magkatarr igår kväll men somnade rätt fort ändå och vaknade helt okej imorse runt 7 tiden. Åt en god frukost i sängen framför serie, ovanligt va haha?
 
Låg sen i sängen fram till 10 tiden då mamma kom hem efter att ha jobbat ett dygn. Nu har vi städat lite, och jag tänkte fortsätta städa lite efter detta inlägget, bland annat mitt rum som verkligen behöver en röjning haha. Efter det ska jag laga lite amerikanska pannkakor till lunch innan jag hoppar in i duschen. Sen försöker jag pallra mig till praktiken och barnen, ska nog gå bra.
 
Senare åker mamma tillbaka till jobbet och jobbar till 22 ikväll, och runt 3 tiden kommer mina syskon hem och då slutar även jag. Då ska jag hjälpa min tvillingbror att måla sitt blivande rum nere i källaren, så jag snabbare kan flytta tillbaka till mitt rum ute vid köket där han bor nu tillfälligt haha. Tror detta kommer bli en bra dag ändå, trots magkatarr och ont i huvudet så måste jag försöka aktivera mig och inte tänka på det. 
 
Hoppas ni får en fantastisk start på veckan och snart är det faktiskt lov,puss på er
 
 

En härlig känsla

Kommentarer - 4 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-07 » 15:58:52
alltså har en sån himla skön känsla i kroppen just nu. 
Igår åkte jag med mamma och handlade på eftermiddagen, hade inte åkt bil eller varit borta på nästan 2 veckor så det var jätte skönt. Handlade i lugn och ro bara hon och jag. Sen hämtade vi min syster och åkte hem igen
 
Väl hemma så gick jag över till Jennie, hon packade ihop lite för vi bestämde att hon skulle sova hos mig. Första gången på nästan 1 år som jag har någon sova hos mig, kände bara att jag behövde det. Vi åt jätte god mat tillsammans med mamma, Rolle och min storasyster. Massa prat och skratt. Jag och Jennie flummade hela kvällen och runt 1 tiden slocknade vi. Jag vaknade runt 9 tiden imorse, så låg lite med mobilen tills Jennie vaknade runt 10. Sen gick vi upp och åt god frukost med mamma framför tvn. Sen låg vi bara i sängen med mobilerna och youtube till halv 1 då Jennie gick hem igen. Sen dess har jag bara ätit mat, pratat med syster som kom hit ett tag och nu kollar jag serie. 

Jag har bara en främmande känsla, en känsla som jag inte känt på så himla länge. Lycka och glädje. Känner styrka och energi. Den känslan är så jävla skön. 

Vet inte om jag följer med mamma och handlar lite senare igen, och ikväll blir det antadligen hämt-mat vilket aldrig sitter fel! Sen blir det antingen melodifestivalen eller en bra film tillsammans med mamma och rolle och jordgubbar doppade i smält choklad, HA EN GRYM LÖRDAG
 

Lunch

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-06 » 13:55:02

Köttsoppa och mjukmacka, såå gott!

Fridayyyy

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-06 » 10:10:41
Ville bara kika in och säga godmorgon!
Idag är det fredag, som för mig inte är någonting speciellt egentligen haha. Vaknade upp på väldigt bra humör runt halv 9 imorse, sen dess ätit god frukost i sängen framför serie och ska nu duscha innan jag går iväg till praktiken ett tag. Alla mina syskon har åkt till pappa över helgen och ikväll ska jag kanske umgås med Jennie. 
 
Hoppas ni får en bra fredag, pussar
 

ATM

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-05 » 20:20:10

hmm, charmiga webcam bilder från stunden bjussar jag på!
 
Orkar egentligen inte ursäkta mig för den usla updateringen, känns som att jag gör det i varje inlägg nu för tiden haha. Men anledningen är i alla fall att jag har en väldigt dålig period just nu och allt är ganska jobbigt, så får prioritera lite vad jag gör med min tid. 

Idag har jag mått lite bättre i alla fall. Mamma tvingade med mig ut och gick en sväng med hunden i det alldeles underbara vädret vi hade idag. Jag har såååå svårt att komma utanför dörren, men när jag väl kommer ut så mår jag bara så bra. All energi får jag tillbaka och idag värmde till och med solen trots -7 grader, underbart. 
 
När mamma sen åkte och jobbade och mina småsyskon åkte hem till pappa så började jag storstäda hela huset och mitt rum. Efter någon timme eller mer så var jag klar och la mig i sängen med ett par mackor framför serie. Sen låg jag där ett tag tills Rolle kom och då åt vi. Nu ska jag duscha, plocka lite i köket innan jag ska tvinga min tvillingbror att spela kort med mig haha. Imorgon ska jag komma iväg till praktiken, om bara så en liten stund, men iväg ska jag. Sen är det faktiskt helg och den ser jag fram emot!
 

seg onsdag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-04 » 16:25:22
 
Ursäkta den lite låga updateringen idag. Jag mår inte bra idag, både psykiskt och fysiskt. 
Massa tankar som vanligt, som trycker och plågar. Men har också jätte ont i hela ansiktet, krampar i käkarna, ont i örat och skakig i hela kroppen. Har inte fått i mig mer än frukost och ett par mackor idag, magkatarr och allmänt helt slut av ingenting. Det är så jobbigt att känna sig helt slut när man inte ens gjort någonting. Vet inte om jag är påväg att bli sjuk eller om det bara är tillfälligt....får se helt enkelt....
 
har i alla fall inte varit till praktiken idag, sucks. Vill dit och vill klara detta. 
Istället har jag städat lite idag, kollat film hela dagen och inte gjort någonting. Endast varit ute en sväng med hunden. Inte heller bra att jag är expert på att gräva in mig på mitt rum vilket gör att jag mår sämre. 
 
Nu är mamma påväg hem från jobbet efter 24 timmar, så när hon kommer hem ska jag prata lite med henne, hon ska hjälpa mig beställa nike air force och sen ska hon göra kebabgryta och ris. Jag känner ingen som helst matlust men hoppas jag får tillbaka den lite i alla fall för älskar maträtten haha.
 
Hoppas ni haft en bra onsdag, och att resten av dagen och kvällen blir bra. Kyssar

"stormen går aldrig över, du måste besegra den"

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-04 » 11:49:00
Det jobbigaste med depressionen jag bär på, är allt väntande.
Jag vet att allt kommer lösa sig, och jag vet att allt kommer att bli bra någon gång. 
Jag vet att mitt liv kommer bli som förut och jag vet att det till och med kan bli bättre.
Men det tar sån jävla lång tid. Allt tar lång tid.
 
Det tog lång tid för depressionen att bryta ut, jag menar. I början fick jag bara små ångestattacker som jag endast trodde var tillfälligt, visste knappt att det var ångest jag hade. Men sen började det dyka upp fler och fler , fler problem som jag kände igen sen förut. Och nu idag, snart 12 månader senare efter min första ångestattack så har jag insett vad jag håller på med. Det har alltså tagit nästan ett helt jävla år för hela depressionen och allt som hör till att bryta ut. 
 
Jag har mål. Jag vet att jag kommer få ta småsmå steg i taget, och jag vet att om jag försöker med för stora så misslyckas jag. Det vet jag för att jag redan har försökt. Men det är bara det att jag inte orkar inte vänta. Jag vill så gärna sätta igång med hårdträning på en gång, och jag vill så gärna gå i skolan 5/7 dagar i veckan som alla andra. Jag vill åka buss och jag vill göra spontana saker med vänner. Vill ha sleep-overs och mysiga kvällar med människor man tycker om och jag vill hamna i trubbel precis som tonåringar gör. Vill sitta med vid matbordet en kväll med god mat och tända ljus med familjen, men istället sätter jag mig i mitt rum ensam. Jag vill kunna bo hos pappa varannan helg, men jag bor hos mamma heltid. Och bara tanken på att allt det där är så långt bort får mig att nästan ge upp, känns som att jag aldrig kommer att komma dit igen där jag faktiskt kunde göra allt det där. Missförstå mig inte, jag kommer verkligen inte ge upp men ni förstår nog, hoppas jag. 
 
Jag får tänka så annorlunda bara, går jag ut på gården med hunden 15 minuter om dagen, så är det ett steg. Går jag till skolan en dag av alla 5 så är det är stort steg. Följer jag med mamma och handlar en dag så är det ett jätte stort steg. Ni förstår. Allt är så mycket svårare än förut och jag får belöna mig för varje liten sak jag egentligen ska kunna göra utan problem. Kliver jag upp på morgonen med ett leende på läpparna, ojoj det händer inte ofta men gör jag det kan både min och min mammas dag räddas. 
 
Om man tänker såhär. För ungefär ett halv år sedan gav jag i stort sätt upp. Då var allt som värst och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag fick tvinga mig själv att tänka 3 positiva saker varje morgon när jag vaknade, och jag fick tvinga mig själv att kliva upp och borsta tänderna. Jag grät när jag skulle in i duschen och att gå ut och gå en sväng med mamma runt kvarteret fanns inte på världskartan. Och det finns ingenting jag är mer rädd för än att falla tillbaka så långt igen. Jag har kommit en bra bit påväg nu, och jag ser en ljusare framtid. Men jag går varje dag, livrädd för att det ska slå tillbaka och inte komma upp igen. Nu när jag tänker tillbaka, mådde jag så jävla mycket sämre, ändå känns det idag som att jag inte har kommit något steg längre fram, även om jag vet att jag har gjort det. Idag kan jag oftast kliva upp på morgonen. Jag kan låta mamma jobba, och jag kan sitta ute i soffan framför en film tillsammans med familjen. Men det är så förbaskat jobbigt att tycka att det är jobbigt, att sånna saker man älskar ska vara saker man kämpar för och sliter för att kunna göra. 
 
Jag är bara helt enkelt jävligt trött på att behöva tänka och kämpa för det minsta lilla jag ska göra. Men jag vet att det är det som krävs, och någon dag ska jag övervinna all den här skiten. 

gör mig bara liten igen♥
 
 
 
 
 
 
 

 

älskling

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-03 » 14:46:54

alla ♥ dag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-03 » 13:53:00
Snart är det ju faktiskt 14 februari, och alltså alla ♥ dag
Jag tycker den dagen är helmysig, även om jag aldrig haft någon partner att dela den med eller liknande haha. Men förra året åkte jag till Märta efter skolan och tillbringade alla ♥ dag med henne. Vi hade både glass, godis och chips att äta och massa prat, min underbara vän. Det här året vet jag inte vad jag ska göra, Märta och jag har pratat om att träffas som förra året, skulle vara mysigt då jag inte träffat henne på allt för länge. 
 
Vad ska ni göra dagen till ära då?

Andra dagen på veckan

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-03 » 10:41:40

Godmorgon!
Kom precis hem ifrån praktiken för en liten paus. Blir så himla lätt stressad och  då får jag panikångest. Men jag var där någon timme och lite mer, ritade med barnen vilket var helmysigt. Älskar deras energi och man blir bara så glad av dem. 

Nu ska jag äta lite mat hade jag tänkt. Min puls går i 180 och jag vet inte varför, ska försöka lugna ner mig lite för att sen gå tillbaka. Hoppas ni får en jätte bra tisdag, pussar

Sweet dreams

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-02 » 23:41:48
nyduschad framföra en film just nu blir ett bra avslut på en helt okej måndag.

jag har inte gjort någonting speciellt idag egentligen..gick aldrig till praktiken pga mitt mående. Istället har jag städat lite och gått promenad med hunden i snökaoset. Nu på kvällen åt vi gott och sen kollade jag, mamma och min lillebror på senaste hungergames filmen som kommit ut. Dock var det sämsta kvaliten och dåligt textad så vi va inte så inne i filmen utan prata mest och flummade, vilket enligt mig var helmysigt!! Får göra nytt försök till filmen någon annan kväll haha. 
 
Imorgon ska jag upp runt 7 tiden, börjar inte förrän 9 och tar 2 minuter att gå till praktiken men känner att jag vill ha en lugn och skön morgon. Så ska äta lite god frukost med mamma framför någon bra film innan jag i lugn och ro kan göra mig iordning. Sen på lunchen ska jag och mamma antadligen gå eller åka till brunn och sola solarium. Behöver "sol" och värme och lite energi. Sen är jag blek som ett lik också så lite färg skadar inte. 
 
Som sagt, en helt okej måndag och tror tisdagen kommer bli en bra dag också. Nu ska jag försöka sova, puss på er♥
 

Min fina flicka

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-02 » 14:19:00
 
 
 

♥ Brother tag ♥

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-02 » 12:04:00
Jag och min lillebror spelade in en brother tag i fredags! Den blev inte så bra och inte så rolig haha, men är inte så bra på det här med filmning och klippning så denna får duga! Vi hade roligt i alla fall :)

Godmorgon måndag!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-02 » 08:00:38

Fixade mig en god frukost som jag nu tänkte äta framför sista avsnittet av the o.c! Sägs att man ska gråta av det så kommer väl till dagiset med röda ögon haha. Nejdå! Är ganska glad idag! Trött men glad. Hoppas ni får en jätte bra måndag så hörs vi senare under dagen, puss 

Liten Emmie

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-01 » 18:15:00
 
 

8 positiva

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-01 » 14:03:00
8 positiva just nu
♥ Fått kontakt med BUP efter ett tag väntande på en tid. Så nu hoppas jag det kan hjälpa mig framåt igen!
♥ Även om det endast snöar nu för tiden så börjar vi gå mot ljusare tider igen vilket känns så himla skönt. Detta mörker gör inte mitt mående bättre om man säger så haha.
♥ Har dragit ner väldigt mycket på mitt databeroende och nu sitter jag inte alls lika mycket vid datorn även om jag sitter en hel del.
♥ Ska praktisera 2 veckor på ett dagis nu, vilket också känns väldigt roligt. Tror det är en bra start att börja komma igång igen, då den ligger på samma gata som jag bor på och jag känner dem flesta fröknarna och barnen där så känns inga problem med att komma dit!
♥ Beställt lite nya kläder som kommer komma i veckan, hihi nya kläder är alltid roligt att få!
♥ Känns som att jag har bloggen i rullning. Mycket inspiration, bra statistik och fantastisk respons på mina inlägg får jag! Blir jätte glad när ni lägger ner tid och kommenterar och skriver!!
♥ Har helt fantastiska vänner och familj som ger mig glädje varje dag.
♥ Även om jag just nu är i en väldigt dålig period av min depression, så känner jag ändå lycka. Ser en ljus framtid och försöker tänka positivt, det är väldigt positivt enligt mig!
 

2015-02-01

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-02-01 » 13:11:45
Helt sjukt fort januari månad har gått! Vi är redan inne på februari 2015 och känns nyss som att vi var i september 2014 haha.
 
Godmorgon i alla fall! Sovit gott? Jag somnade rätt sent, låg och tänkte massa och kände mig allmänt nedstämd.. men när jag väl somnade så sov jag gott. Vaknade så sent som halv 11 idag och låg kvar i sängen ett tag innan jag gick upp och åt lite frukost. Nu mår jag inte alls bra. Alldeles för mycket tankar och känner mig bara ledsen.. både pms och tankar som påverkar i guess. Därför tänkte jag nu slå på någon film bara för att tänka på annat, sen måste jag ut en sväng och få lite ljus och energi innan det blir mörkt. Alldeles vitt ute överallt och jag tycker det är helmysigt. 
 
Annars ser dagen rätt seg ut. Mamma jobbar till 9 imorgon bitti men Rolle är här så jag slipper vara barnvakt i alla fall. Jag ska bara försöka ladda upp för en ny vecka som kommer krävas mycket energi. Hoppas ni får en väldigt bra söndag i alla fall och gör den till den bästa!! Massa pussar